Noutăţi


Mai multe informaţii cu privire la ultimele noastre activităţi

Orbico Group la IBM Insight Conference - Las Vegas 2015


Orbico Group si Business Intelligence - prezinta punerea în aplicare a soluțiilor de business analytics IBM

Noile soluții analitice IBM implementate de grupul Orbico, cel mai mare distribuitor din Europa, deținut de Branko Roglić, au fost prezentate la Las Vegas, în cadrul IBM Insight Conference 2015, una din cele mai mari conferinte de "cifre mari" din lume care reunește peste 13.000 de participanți și este cea mai recenta în domeniul de analiză și de gestionare a datelor.

Aceasta este prima data cand o companie croată a făcut o prezentare în domeniul de business analytics si al solutiilor de raportare. Soluțiile implementare au fost prezentate de Romina Oreskovic, CFO Orbico Group, împreună cu Lidija Karaga, Business Intelligence Board Member.

Orbico Group este prezent pe 17 piețe. Avand o creștere puternică în ultimii ani, Orbico a pozitionat complexitatea in procesul de raportare și analiză a diferitor grupuri ca un element important în luarea deciziilor de afaceri.

Până la implementare, fiecare companie a lucrat independent printr-o varietate de sisteme ERP, ceea ce  făcea dificila  consolidarea eficientă a datelor, în scopul obținerii unei imagini de ansamblu a grupurilor de dimensiuni cheie de business, cum ar fi furnizor sau brand.

Această informație este necesară pentru a standardiza, consolida și îmbogăți atributele analitice suplimentare și, prin urmare, pentru a oferi o platformă stabilă pentru analiză și planificare de înaltă calitate - a explicat doamna Oreskovic.

Complexitatea mediului de afaceri în Orbico Group a jucat un rol important în strategia de dezvoltare. Orbico Group antreneaza o varietate de procese de afaceri special concepute pentru fiecare companie din cadrul grupului, în plus la faptul că fiecare dintre țările în care operează Orbico Group isi are propriile reglementări legale și fiscale. Ca atare, primul și cel mai important pas a fost analiza datelor la același nivel pentru toate companiile și la nivelul întregului grup, apoi integrarea tuturor datelor într-o bază de date unică de consolidare financiară, planificare operațională și de calcul al profitabilității.

Orbico a ales  soluțiile analitce IBM "IBM InfoSphere DataStage" pentru integrarea datelor, "Cognos BI" pentru raportare și analiză, "Cognos TM1" pentru a facilita planificarea și  calculul rentabilitatății, și "Cognos controler" pentru consolidarea financiară.

Punerea în aplicare a unui astfel de sistem avansat și complet în Orbico Group, o companie cu peste 3100 de angajati,  aproximativ 41.000 de clienți și o cifră de afaceri estimată la 1,2 miliarde de euro, va da posibilitatea echipelor să ia decizii de afaceri mai rapide si mai bune pentru parteneri și clienți.

Ai văzut diversitatea brandurilor cu care lucrăm?


Află mai multe informații despre brandurile cunoscute la nivel global pe care le distribuim prin intermediul rețelei noastre.

Mai mult

Grupul Orbico


La momentul dat suntem prezenţi în 20 ţări şi regiuni diferite, oferind partenerilor noştri distribuţie de calitate şi servicii logistice de top.

Pentru a vizualiza un website local al firmei în ţara dumneavoastră, vă rugăm să selectaţi ţara pe următorul link.